Wat is een Meta Title?

Een meta title is een html element dat de titel van een website pagina specificeert. De meta title van je pagina wordt in Google getoond als de klikbare titel van een zoekresultaat. De juiste meta title bedenken voor je pagina kan er voor zorgen dat je website hoger in Google scoort en is onderdeel van het zoekmachine optimaliseren van je website. Als je hoog in Google wilt komen met je website is het belangrijk om de juiste meta title te schrijven.

Gerelateerde Begrippen

meta title

Daarnaast kan je de meta title vinden in het tabblad van je browser. Dat kan handig zijn voor mensen die bijvoorbeeld veel tabbladen open hebben in hun browser.

Waarom is een goede meta title belangrijk?

Meta titles zijn voor zoekmachines belangrijk om te begrijpen waar jouw website pagina over gaat. Daarnaast is de meta title het eerste wat potentiële bezoekers zien en een belangrijke reden waarom potentiële bezoekers wel of niet op jouw website klikken om te bezoeken. Daarom is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de meta title van je pagina.

 

Hoe schrijf ik een goede meta title?

Omdat de meta title een belangrijk onderdeel is om je website hoger in Google te krijgen is het handig om te weten waar een goede meta title allemaal aan moet voldoen.

 

  • Ideale meta title Lengte

Indien je meta title niet meer dan 60 karakters heeft zal Google bijna altijd de volledige meta title laten zien. Er zit geen exacte limiet aan karakters maar wij bevelen aan om tussen de 50 en 65 karakters te gebruiken.

 

  • Gebruik niet te veel zoekwoorden

Gebruik niet alle zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden in de meta title. Gebruik het belangrijkste en meest relevante zoekwoord als eerste in je meta title en gebruik geen synoniemen van dit zoekwoord.

 

  • Unieke Meta Title

Elke pagina moet een unieke meta title hebben. Unieke meta titles zorgen ervoor dat Google weet dat het unieke tekst is. Gebruik niet dezelfde meta title voor meerdere pagina’s.