Zoekmachine Optimalisatie

Wij Zijn Gespecialiseerd In:

Websites hoger in Google krijgen

Hogere Click Conversie uit Google halen

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie Bureau

Wil je met je website of webshop hoger in Google komen te staan zodat je uiteindelijk meer bezoekers ontvangt? Het kost vaak een hoop tijd en geld om goed te scoren in Google. Hoe ga je op de juiste manier met Zoekmachine Optimalisatie (SEO) aan de slag? Als je de gewenste resultaten wil behalen kies je voor een professioneel zoekmachine optimalisatie bureau. Bij IQ Online zit je niet vast aan jarenlange contracten en is er voor elk budget een mogelijkheid om online goed te scoren.

webdesign

Op zoek naar een SEO Bureau?

Ons Team van SEO Experts optimaliseert websites om ervoor te zorgen dat websites meer bezoekers ontvangen en bedrijven meer omzet krijgen.

Neem contact met ons op

  Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

  Heb je een eigen website of webshop? Dan wil je het liefst zo veel bezoekers genereren. Dit kun je voor elkaar krijgen door het op de juiste manier uitvoeren van zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat Google jouw website meer gaat waarderen en hem hoger laat zien in de rankings. Hoe hoger jouw website in de rankings staat, hoe groter de kans dat een bezoeker op jouw website klikt.

   

  Omdat er tegenwoordig zoveel concurrentie is, wordt het steeds lastiger om je te onderscheiden. Zoek bijvoorbeeld ‘auto kopen’ in Google. Je krijgt dan 108.000.000 verschillende resultaten te zien. De meeste mensen kijken niet verder dan de eerste pagina en klikken een van de websites aan die hoog staan. Het is dus zaak dat jouw website op de eerste pagina van Google terecht komt.

   

  Hoe kom je nou terecht op de eerste pagina van Google? Door op de juiste manier met zoekmachine optimalisatie aan de slag te gaan is dit mogelijk. SEO is echter heel complex en gespecialiseerd, het inschakelen van een specialist is aan te raden. IQ Online heeft deze specialisten in dienst en zorgt ervoor dat jouw website op de hoogste posities binnen Google terecht komt!

   

  Leuk detail: weet je waar de Engelse afkorting SEO voor staat? In het Engels staat deze afkorting voor Search Engine Optimalisation. Vrij vertaald naar het Nederland betekent dit zoekmachine optimalisatie. Echter worden de termen SEO en SEO optimalisatie ook met enige regelmaat gebruikt. Deze drie termen komen allemaal op hetzelfde neer: het optimaliseren van de website zodat ze hoger komen te staan in Google.

   

  Hoe ziet het SEO Traject bij IQ Online eruit?

  Kennismaking

   

  Voordat we met SEO aan de slag gaan is het belangrijk om te weten wat jouw ambities en doelen zijn. Dit kan besproken worden via een telefoongesprek, je kan ook bij ons langskomen op kantoor.

  We kijken ook naar mogelijke interessante zoekwoorden voor je website.

  Onderzoek en Analyse

   

  Na het kennismakingsgesprek kijken we hoe de huidige website er op SEO-gebied voor staat. We kijken naar de techniek, de content en het linkprofiel van de website. Ook kijken we op welke zoekwoorden de website al scoort.

  Strategie

   

  We weten hierna precies op welke punten jouw website verbeterd moet worden om beter gevonden te worden in Google. Aan de hand van deze punten gaan wij onze strategie bepalen.

  On Page Optimalisatie

   

  Wij zorgen ervoor dat de website technisch helemaal in orde is. Als er nieuwe pagina’s moeten worden aangemaakt verzorgen wij de teksten en het online zetten van de pagina’s.

   

  Bij on page optimalisatie moet je denken aan:

   

  • Verbeteren snelheid van de website
  • Optimaliseren van indexatie in Google
  • Optimale interne linkstructuur creëren
  • Verbeteren van gebruikerservaring op de website

  Off Page Optimalisatie

   

  Bij Off Page Optimalisatie gaat het voornamelijk om het verbeteren en uitbreiden van het linkprofiel van jouw website. Door het verkrijgen van externe links naar jouw website verhoogt de autoriteit van jouw website. We kiezen voor uitsluitend kwalitatieve en relevante links naar jouw website die ook echt een meerwaarde zijn.

  Bij Off Page Optimalisatie moet je denken aan de volgende werkzaamheden:

   

  • Huidige inkomende links analyseren en mogelijk aanpassen
  • Vergroten van hoeveelheid kwalitatieve inkomende links

  Rapportage

   

  Wij houden elke dag bij hoe jouw website het in de zoekresultaten van Google doet. Aan het begin van de maand ontvang je van onze SEO specialisten een rapportage over de afgelopen maand. Hierbij laten we de huidige strategie, werkzaamheden en resultaten zien van de afgelopen maand. Daarnaast ontvang je een link waar je elke dag kan inzien hoe jouw website scoort in Google.

  Wat is het belang van zoekmachine optimalisatie?

  Als ondernemer heb je met concurrentie te maken. Je bent continue bezig om deze concurrenten te verslaan, in welke branche dan ook.

   

  De opkomst van het internet in de afgelopen jaren is hier zeker een oorzaak van. De consument heeft online tegenwoordig alle informatie direct beschikbaar en kan daardoor verschillende bedrijven goed met elkaar vergelijken.

   

  Om consumenten de mogelijkheid te geven om jouw bedrijf te vergelijken met concurrenten, is het belangrijk dat ze ook daadwerkelijk in aanraking komen met jouw bedrijf. Dit kan worden bereikt met een hoge positie in Google. Hiermee wordt het belang van zoekmachineoptimalisatie (SEO) duidelijk. Door het toepassen van SEO kun je je concurrenten verslaan.

   

  Bijkomend voordeel is dat je aan de naamsbekendheid van je bedrijf werkt. Ondanks de opkomst van het internet is ook mond op mond reclame nog zeker van waarde. Hoe bekender jouw bedrijf is, hoe groter de kans op mond op mond reclame. Ook dat is één van de redenen waarom zoekmachine optimalisatie zo belangrijk is.

   

  De kans is groot dat een groot deel van de concurrentie actief bezig ismet zoekmachineoptimalisatie. Als je er voor kiest om hier niet mee aan de slag te gaan heb je een achterstand op deze concurrentie. Het is dus aan te raden om te investeren in SEO-optimalisatie.

   

  Het succes van jouw bedrijf kan voor een groot deel afhankelijk zijn van zoekmachineoptimalisatie. Een goede reden om de SEO specialisten van IQ Online in te schakelen!

  Uit welke onderdelen bestaat zoekmachine optimalisatie?

  SEO blijft zeer complex en gespecialiseerd. Dit komt omdat zoekmachine optimalisatie uit een hoop verschillende onderdelen bestaat. Al deze factoren dragen gezamenlijk bij aan de optimalisatie van je website en daarmee aan het behalen van hoge posities binnen Google.

   

  Er is een verschil tussen On Page SEO en Off Page SEO. Deze twee facetten zijn ook weer onderverdeeld in verschillende factoren en werkzaamheden.

  On page SEO

  On-page SEO richt zich op de zichtbare aspecten van je website. Dit zijn onder andere de technische aspecten, de structuur van de website, de laadsnelheid en de content die op de website staat. Content is een van de belangrijkste factoren op SEO-gebied.

   

  De tekst die op je website staat is van groot belang. Google hecht veel waarde aan waardevolle, unieke en hoogwaardige content. Als je professionele teksten laat schrijven voor je website, heb je al een voorsprong op je concurrentie.

   

  On Page SEO is niet alleen maar de content op je website. Het gaat er ook om hoe jouw website eruit ziet op verschillende apparaten. Met de groeiende populariteit van smartphones en tablets is het van belang dat jouw website goed wordt weergegeven op al deze apparaten, dit geldt ook voor laptops en computers. Een responsive webdesign is tegenwoordig onmisbaar.

   

  Ook moet de snelheid van je website in orde zijn. De snelheid van een website is een steeds belangrijkere factor aan het worden in de ogen van Google. Daarnaast wordt de consument steeds kritischer. Als jouw website niet snel genoeg laadt zal de consument de website snel verlaten. In de huidige tijd moeten websites snel zijn; anders loop je bezoekers en mogelijke klanten mis.

   

  Het moet voor de bezoeker duidelijk zijn hoe jouw website werkt. Het is belangrijk dat je website een duidelijk menu heeft en dat alle pagina’s goed te bereiken zijn. Dit is van belang voor zowel de bezoekers als voor Google. Een duidelijke opbouw en structuur zorgt ervoor dat Google de website goed begrijpt.

   

  Verder is het van belang om een goede interne linkstructuur te creëren. Niet alleen Google is hier blij mee, ook maak je het navigeren voor de bezoekers een stuk eenvoudiger.

   

  Bovendien is het goed om aandacht te besteden aan de URL-structuur van je website. Deze URL’s moeten geoptimaliseerd zijn en duidelijk aangeven waar de betreffende pagina over gaat.

   

  Bij On-Page SEO moet alles wat zichtbaar is op jouw website volledig geoptimaliseerd zijn. Elk zichtbaar aspect moet perfect zijn. Als dit niet het geval is, is het moeilijk om jouw website hoger in de Google-ranking te krijgen, en dat is een gemiste kans.

  Off Page SEO

  Naast de On Page SEO moet ook de Off Page SEO op orde zijn. Het is voor zoekmachine optimalisatie belangrijk dat deze twee allebei goed verzorgd zijn.

   

  Een van de belangrijkste onderdelen van Off Page SEO is linkbuilding. Linkbuilding houdt in dat je kwalitatieve backlinks genereert voor jouw website. Als een website op hoogwaardige websites wordt vermeld, is dit volgens Google een signaal dat deze website daadwerkelijk een meerwaarde is.

   

  Wij nemen linkbuilding volledig uit handen en zorgen voor een sterk en natuurlijk linkprofiel. Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit uitsluitend kwalitatieve en relevante websites.

   

  Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit, het is echter wel zaak dat er voldoende links naar jouw website verwijzen. We creëren altijd een ideale mix tussen het aantal links en de kwaliteit ervan.

   

  Off Page SEO draait om het geven van autoriteit aan jouw website. Deze autoriteit wordt gecreëerd met het laten plaatsen van kwalitatieve en relevante backlinks, zo ontstaat er een natuurlijk linkprofiel. 

  Combinatie van On Page SEO & Off Page SEO

  Je hoeft niet te kiezen tussen een van de twee opties, On- en off page SEO worden altijd tegelijk uitgevoerd. Als je beide aspecten goed uitvoert, krijgt je website daadwerkelijk een boost en zorg je daarmee uiteindelijk voor meer omzet en meer klanten. IQ Online neemt graag al het werk voor je uit handen; zowel op het gebied van On Page als Off Page SEO.

  Onze SEO werkzaamheden

  Wil je nog meer klanten bereiken met jouw bedrijf? Het internet is een perfect hulpmiddel om dat te realiseren. Via het internet kun je een grote groep mensen tegelijk aanspreken. Hoe hoger je in de rankings van Google staat, hoe meer mensen je aanspreekt.

  Het is niet aan te raden om zelf met zoekmachine optimalisatie aan de slag te gaan. Het is een tijdrovende en specialistische klus. Je moet weten waar je mee bezig bent, het kost veel tijd en je moet beschikken over de juiste tools en hulpmiddelen. Met IQ Online behaal je het gewenste resultaat!

   

  We hebben de belangrijkste SEO werkzaamheden op een rijtje gezet:

   

  • Technische SEO; Wij verbeteren en optimaliseren jouw website van A tot Z. Hierdoor voldoet jouw website aan de technische richtlijnen van Google.
  • Zoekwoorden onderzoek: Welke zoektermen zijn interessant voor jouw bedrijf of onderneming? Met een uitgebreid zoekwoorden onderzoek zullen wij kijken welke zoekwoorden geschikt zijn. Dit onderzoek vormt de basis van de content strategie voor jouw website.
  • SEO content: We creëren unieke en waardevolle content die een daadwerkelijke meerwaarde gaat zijn voor Google én voor website bezoekers.
  • Linkbuilding: Wij realiseren relevante en waardevolle links, waardoor Google meer waarde aan jouw website gaat hechten. Zowel kwaliteit als kwantiteit staan hierbij centraal.
  • Conversie: Als je eenmaal veel website bezoekers hebt, wil je deze bezoekers ook converteren naar klanten. We zorgen ervoor dat bezoekers op jouw website daadwerkelijk actie ondernemen. We verhogen de conversie van jouw website.
  • Rank Tracking: We houden alle posities van alle gekozen zoekwoorden elke dag in de gaten. De progressie is zo duidelijk te zien en kunnen we waar nodig dingen aanpassen.

   

  Dit is slechts een kleine opsomming van alle werkzaamheden. Bij SEO komt nog veel meer kijken wat het uiteindelijk een zeer complex maakt.

  Waarom zoekmachine optimalisatie uitbesteden een goed idee is

  Online vindbaarheid is voor elk bedrijf tegenwoordig van belang. Is je website al goed vindbaar op het internet? Dan merk je hier waarschijnlijk al het een en ander van. Is je website niet goed vindbaar? Dan zullen veel potentiële klanten kiezen voor de websites van jouw concurrenten. Wil je dit voorkomen en de strijd aangaan met je concurrentie? Dan is het aan te raden om zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan IQ Online.

   

  De investering in zoekmachine optimalisatie bespaart je tijd die je normaal gesproken zou moeten besteden aan het zelf optimaliseren van je website. Het uitbesteden creëert een win-win: jouw website wordt geoptimaliseerd en jij kunt meer tijd besteden aan waar je goed in bent!

   

  Wij weten precies wat wel werkt én wat niet werkt. Ook weten wij precies waarom jouw concurrenten wel een hoge ranking hebben en je eigen website op dit moment nog niet. Op basis van een analyse van je website weten we exact wat er moet gebeuren om wel hoger in Google te komen.

   

  Wij richten onze pijlen op zowel de korte- als op de lange termijn. Als er een hoge positie is bereikt binnen de rankings is het zaak om die te behouden, dat is misschien nog wel moeilijker dan er te komen. Stilstand is achteruitgang is bij SEO van toepassing.

  De laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO volgen wij op de voet, ook maken we gebruik van de nieuwste tools en ontwikkelingen. Hierdoor zijn we in staat om je website goed te optimaliseren.

   

  Alle voordelen van zoekmachine optimalisatie op een rijtje:

   

  • Wij weten heel goed wat wel en niet werkt qua zoekmachine optimalisatie
  • Wij maken gebruik van de juiste tools en de nieuwste technieken. Ook houden wij alle nieuwe ontwikkelingen en technieken goed in de gaten. Hierdoor zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie en kunnen we deze waar mogelijk ook direct toepassen
  • Je hebt zelf geen omkijken meer naar het optimaliseren van je website. Hierdoor bespaar je veel tijd; deze tijd kun je vervolgens aan jouw core business besteden.
  • Je wordt voorzien van realtime tracking. Hierdoor zie je in één oogopslag welke vorderingen wij geboekt hebben
  • Je bent verzekerd van een volledige ontzorging. Zoekmachine optimalisatie is een langdurig proces, kost een hoop tijd en is een gespecialiseerd proces.

  Wat kost het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie?

  Heb je interesse om van onze diensten gebruik te maken? Dan ben je waarschijnlijk ook benieuwd naar het bijbehorende kostenplaatje.

   

  Het ‘lastige’ van zoekmachine optimalisatie is dat het maatwerk is. Er is daarom ook geen bedrag te noemen. Heb je interesse in onze diensten? Dan vragen wij je vriendelijk om contact met ons op te nemen.

   

  Wij horen graag jouw situatie en wensen aan en voeren vervolgens een analyse uit. Op basis van die analyse doen we een passend voorstel. Een voorstel waarmee we jouw website naar de top in Google gaan brengen én waar je een marktconform tarief voor zal betalen.

  SEO Uitbesteden?

  Wij voeren met veel plezier en passie zoekmachine optimalisatie uit. Heldere communicatie, marktconforme tarieven en de best mogelijke resultaten zijn daarbij het doel. Wil je de SEO van je website uit laten besteden? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en het bijbehorende kostenplaatje? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag met je in contact om jouw website naar een hoger niveau te tillen.

  Google Analytics

  Meest Gestelde Vragen

  Wat is SEO?

   

  SEO is de afkorting van Search Engine Optimalisation, of Zoekmachine Optimalisatie in het Nederlands. SEO is een belangrijk onderdeel van online marketing en staat voor het optimaliseren van je website waardoor je website hoger zal scoren in het organische gedeelte van zoekmachines zoals Google.

  Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

   

  Bij SEO betaal je in tegenstelling tot bij SEA niet per klik. SEO is gericht op de lange termijn terwijl je met SEA op de korte termijn veel verkeer kan genereren. Het organische gedeelte van Google wordt bepaald door meer dan 200 verschillende factoren.

   

  Bij SEA betaal je wel per klik. Aan de hand van de concurrentie en markt worden de kosten per klik bepaald. Het resultaat van SEA is direct zichtbaar.

  Welke SEO werkzaamheden worden uitgevoerd?

   

  Het begrip ‘SEO’ is door de jaren heen alleen maar uitgebreid. SEO is een verzameling van werkzaamheden, waaronder;

   

  1. Het technisch optimaliseren van de website (On page SEO)
  2. Het schrijven van waardevolle content voor bezoekers
  3. Het verzamelen van waardevolle links door middel van linkbuilding (off page seo)