Zoekmachine Optimalisatie

Wij Zijn Gespecialiseerd In:

Websites hoger in Google krijgen

Hogere Click Conversie uit Google halen

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie Bureau

Wil je met jouw website of webshop hoger in Google komen te staan zodat je meer bezoekers ontvangt? Het kost vaak een hoop tijd en geld om goed te scoren in Google. Maar, hoe kun je nou op de juiste manier met Zoekmachine Optimalisatie(SEO) aan de slag gaan? Door te kiezen voor een professioneel en transparant zoekmachine optimalisatie bureau als je écht de gewenste resultaten wilt behalen. Bij IQ Online zit je niet vast aan jarenlange contracten en ben je aan het juiste adres om voor elk budget met jouw website goed te gaan scoren.

webdesign

Op zoek naar een SEO Bureau?

Ons Team van SEO Experts optimaliseert websites om ervoor te zorgen dat websites meer bezoekers ontvangen en bedrijven meer omzet krijgen.

Neem contact met ons op

  Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

  Heb je een eigen website of eigen webshop? Dan wil je maar één ding: veel bezoekers naar jouw website toe trekken. Dit kun je voor elkaar krijgen door met zoekmachine optimalisatie aan de slag te gaan. Bij zoekmachine optimalisatie draait alles om het optimaliseren van jouw website, zodat Google meer waarde aan jouw website gaat hechten.

   

  Indien Google meer waarde aan jouw website gaat hechten, komt jouw website hoger in de zoekmachine te staan. Des te hoger jouw website in de zoekmachine komt te staan, des te groter de kans is dat een bezoeker op jouw website terecht komt.

   

  Dankzij de sterk toegenomen concurrentie in eigenlijk alle branches is het voor een consument lastig om door de bomen met het bos te blijven zien. Dat is ook het geval als een consument bijvoorbeeld op de woorden ‘auto kopen’ zoekt. De bezoeker krijgt dan 108.000.000 verschillende resultaten voorgeschoteld. Gemakshalve kiest een consument echter nagenoeg altijd voor één van de resultaten die op de eerste pagina te vinden. Het is dus zaak dat jouw website/webshop óók op de eerste pagina van Google terecht gaat komen!

   

  Hoe je op deze hoge posities binnen Google terecht kunt komen? Dat doe je door op de juiste manier met zoekmachine optimalisatie aan de slag te gaan. Feit is echter dat SEO een gespecialiseerd beroep is, waardoor je hier veel beter een specialist voor in kunt schakelen. IQ Online zorgt ervoor dat jouw website snel op de hoogste posities binnen Google terecht komt!

   

  Leuk detail: weet je waar de Engelse afkorting SEO voor staat? In het Engels staat deze afkorting voor Search Engine Optimization. Vrij vertaald naar het Nederland betekent dit zoekmachine optimalisatie. Echter worden de termen SEO en SEO optimalisatie ook met enige regelmaat gebruikt. Deze drie termen komen in ieder geval op hetzelfde neer: het optimaliseren van de website ten behoeve van de posities op Google.

   

  Hoe ziet het SEO Traject bij IQ Online eruit?

  Kennismaking

   

  Voordat wij met de seo werkzaamheden aan de slag gaan is het belangrijk om te weten wat jouw ambities en doelen met de website zijn. Dit kunnen we doen aan de hand van een telefoongespreek of afspraak bij ons of jouw kantoor.

   

  Daarnaast bespreken wij welke potentiële zoekwoorden interessant kunnen zijn om met jouw website gevonden te worden.

  Onderzoek en Analyse

   

  Na het kennismakingsgesprek gaan wij kijken hoe de huidige website er op SEO-gebied voor staat. Wij controleren hierbij op de techniek van de website, huidige content op de website en welke links verwijzen naar jouw website.

  Daarnaast bekijken wij op welke zoekwoorden jouw website al scoort en bezoekers ontvangt.

  Strategie

   

  Na het Onderzoek en Analyse weten wij precies op welke punten jouw website moet verbeteren om beter gevonden te worden in Google. Aan de hand van deze punten gaan wij onze strategie bepalen.

  Aan de hand van het kennismakingsgesprek en ons onderzoek & analyse bespreken wij op welke zoekwoorden het interessant kan zijn om gevonden te worden.

  On Page Optimalisatie

   

  Wij zorgen ervoor dat de website technisch helemaal in orde is. Als er pagina’s moeten worden toegevoegd aan de website dan verzorgen wij de teksten en het online zetten van deze teksten.

   

  Bij on page optimalisatie moet je denken aan:

   

  • Verbeteren Snelheid van de website
  • Optimaliseren van indexatie in Google
  • Optimale interne linkstructuur creëren
  • Verbeteren van gebruikerservaring op de website

  Off Page Optimalisatie

   

  Bij Off Page Optimalisatie gaat het voornamelijk om het vergroten en verbeteren van het linkprofiel van jouw website. Door externe links naar jouw website te verwijzen verhoogt de autoriteit van jouw website. Wij zorgen ervoor dat er uitsluitend kwalitatieve en relevante links naar jouw website gaan die een meerwaarde betekenen voor jouw website.

   

  Bij Off Page Optimalisatie moet je denk aan de volgende werkzaamheden:

   

  • Huidige inkomende links analyseren en mogelijk aanpassen
  • Vergroten van hoeveelheid kwalitatieve inkomende links

  Rapportage

   

  Wij houden elke dag bij hoe jouw website het in de zoekresultaten van Google doet. Aan het begin van de maand ontvang je van onze seo specialisten een Rapportage over de afgelopen maand. Hierbij komen de huidige strategie, werkzaamheden en resultaten terug die wij de afgelopen maand hebben gemaakt. Daarnaast ontvang je een link waar je elke dag kan controleren hoe jouw website scoort in Google.

  Wat is het belang van zoekmachine optimalisatie?

  Als je ondernemer bent, heb je met concurrenten te maken. Dat is simpelweg één van de weinige zekerheden die een ondernemer heeft. Aangezien je altijd met concurrentie te maken hebt, ben je eigenlijk altijd in strijd met andere bedrijven.

   

  Dat komt ook door de opkomst van het internet in de afgelopen tientallen jaren. Door het internet heeft elke consument alle informatie direct voorhanden; hierdoor is een consument direct in staat om een goed vergelijk te maken tussen bedrijf A en bedrijf B.

   

  Voordat een consument dit vergelijk kan maken, moet de concurrent wel met jóuw bedrijf in aanraking komen. Hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Juist; door een hoge positie binnen Google te verkrijgen. Hiermee hebben we direct het belang van zoekmachine optimalisatie aangeduid. Door met SEO aan de slag te gaan, kun je jouw concurrenten dus verslaan.

   

  Bijkomend voordeel is dat je aan de naamsbekendheid van jouw onderneming weet te werken. Ondanks de populariteit van het internet is ook mond tot mond reclame nog onwijs waardevol. Als jouw bedrijf bij veel consumenten bekend gemaakt wordt, is de kans op mond tot mond reclame een stuk groter. Ook dat is één van de redenen waarom zoekmachine optimalisatie zo belangrijk is.

   

  Nog even terugkomend op de concurrentie waar je mee te maken hebt. Heb je enig idee waar jouw concurrentie zich op dit moment mee bezig houdt? De kans is erg groot dat jouw concurrenten zich ook met zoekmachine optimalisatie bezig houden. Ben jij zelf niet met deze optimalisatie bezig? Dan heb je al direct een achterstand op jouw concurrenten. Het is dus verstandig om met SEO optimalisatie aan de slag te gaan.

   

  Het succes van jouw bedrijf kan voor een groot deel afhankelijk zijn waarop je met de zoekmachines omgaat. Voldoende reden dus om direct IQ Online in te schakelen, zodat wij de beste posities voor jou op Google kunnen realiseren!

  Uit welke onderdelen bestaat zoekmachine optimalisatie?

  Eerder op deze pagina heb je kunnen lezen dat SEO zeer specialistisch is. Waarom dit zo specialistisch is? Dit komt met name doordat zoekmachine optimalisatie uit een hoop verschillende onderdelen bestaat. Al deze onderdelen tezamen dragen bij aan de optimalisatie van jouw website én dus aan de hoge rankings binnen Google.

   

  Zo kunnen we allereerst een onderscheid maken tussen On Page SEO en Off Page SEO. Ook zijn er duidelijke verschillen zichtbaar tussen de verschillende onderdelen van On Page SEO en de verschillende onderdelen van Off Page SEO. Over deze twee varianten binnen zoekmachine optimalisatie vind je hieronder meer informatie.

  On page SEO

  Bij On page SEO ligt de focus eigenlijk volledig op datgene wat je op jouw website ziet. Je kunt hierbij denken aan de techniek, websitestructuur en snelheid van de website, maar ook aan de content die op jouw website geplaatst staat. Daarmee hebben we direct één van de belangrijkste factoren van SEO te pakken: de content.

   

  De tekst die op jouw website staat, is echt van ongekend groot belang. Google hecht namelijk héél veel waarde aan waardevolle, unieke en hoogwaardige content. Als jij de teksten op jouw website door een professionele tekstschrijver hebt laten schrijven, weet je dus al een voorsprong in te nemen op jouw concurrentie.

   

  On Page SEO bestaat echter niet alleen uit de content. Nee, je kunt ook denken aan de manier waarop jouw website getoond wordt. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht dat meer en meer mensen een smartphone of tablet gebruiken? Het is wenselijk dat jouw website op zowel een smartphone als op een tablet én laptop/pc perfect weergegeven wordt. Om dit mogelijk te maken, is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat jouw website een responsive design heeft.

   

  Verder moet ook de snelheid van jouw website optimaal zijn. Waarom dit zo belangrijk is? Omdat de snelheid van een website een steeds belangrijke factor aan het worden is om je website hoger in Google te krijgen. Daarnaast is de consument steeds kritischer, laadt jouw website niet direct de pagina die door de consument aangeklikt is? Dan klikt de consument jouw website direct weg. Alle websites moeten tegenwoordig onwijs snel zijn; als dat niet het geval is, raak je simpelweg bezoekers kwijt.

   

  Ook moet het voor de bezoeker duidelijk zijn hoe jouw website werkt. Zo is het van belang dat je website een duidelijk menu heeft en dat alle pagina’s op jouw website goed te bereiken zijn. Hier hecht niet alleen een bezoeker veel waarde aan, maar ook het algoritme van Google. Dit algoritme moet géén moeite hebben om jouw website te begrijpen; dit kun je voor elkaar krijgen door voor een duidelijke opbouw en structuur te zorgen.

   

  Daarnaast is het zaak om voor een perfecte interne linkstructuur te zorgen. Ook hiermee weet je het algoritme van Google direct wegwijs te maken op jouw website. Bovendien maak je het surfen op jouw website voor de bezoeker hiermee ook weer een stuk makkelijker!

   

  Verder moet je ook nog de focus leggen op de URL’s van jouw website. Deze URL’s moeten geoptimaliseerd zijn en moeten duidelijk laten blijken wáár de betreffende pagina over gaat. Dit is ook weer van belang voor zowel Google als voor jouw website bezoekers.

   

  Al met al kunnen we over On Page SEO het volgende concluderen: alles wat je op jouw website kunt zien, moet volledig geoptimaliseerd zijn. Alles wat je kunt zien, moet simpelweg perfect zijn. Is dat niet het geval? Dan is het lastiger om jouw website hoger in Google te krijgen. Een gemiste kans! 

  Off Page SEO

  Je hebt hierboven al kennis kunnen maken met On Page SEO. Als de On Page SEO van jouw website op orde is, is het zaak om ook de aandacht te vestigen op de Off Page SEO. Deze twee vormen binnen zoekmachine optimalisatie gaan namelijk hand in hand met elkaar en weten elkaar perfect te versterken.

   

  Het belangrijkste onderdeel van Off Page SEO is de linkbuilding. Bij linkbuilding zorg je ervoor dat jouw website meer kwalitatieve backlinks krijgt. Het is wenselijk dat je veel kwalitatieve backlinks bij kwalitatieve websites weet te verkrijgen. Waarom? Omdat dit volgens Google een signaal is dat jouw website daadwerkelijk een meerwaarde te bieden heeft. Anders zouden op de kwalitatieve websites géén linkjes naar juist jouw website geplaatst worden.

   

  Wij nemen de linkbuilding voor jou volledig uit handen. Wij gaan namelijk speciaal voor jouw website een natuurlijk backlink profiel opbouwen. Dit betekent dat wij linkjes op kwalitatieve websites gaan plaatsen met de juiste meta titel; op die manier krijgt jouw website veel meer waarde.

   

  Het is van belang dat de juiste linkjes op de juiste websites geplaatst worden. Daarbij is het ook van belang dat er zoveel mogelijk links naar jouw website gaan verwijzen, maar dit moet niet ten koste van de kwaliteit gaan. Al met al is het dus zaak om een perfecte balans tussen kwaliteit en aantal zien te vinden.

   

  Waar het bij Off Page SEO om draait? Puur dat jouw website meer autoriteit gaat krijgen. Deze autoriteit kunnen wij verkrijgen door het plaatsen van linkjes op andere websites; daarbij is het de bedoeling dat deze linkjes naar jouw website gaan verwijzen. Met Off Page SEO geven wij, al met al, jouw website nóg meer waarde.

  Combinatie van On Page SEO & Off Page SEO

  Wil je graag met jouw bedrijf gaan groeien? Dan is het dus verstandig om met zoekmachine optimalisatie aan de slag te gaan. Is het daarbij dan noodzakelijk om te kiezen tussen On Page SEO of Off Page SEO? Nee, dat raden wij ten strengste af.

   

  Als je jouw website echt meer waarde mee wilt geven, is het namelijk van belang dat zowel de On Page- als de Off Page SEO perfect is. Het is dus niet een kwestie van kiezen tussen deze twee vormen, maar het is juist een kwestie van het maken van een waardevolle combinatie.

   

  Uiteraard hoef je die combinatie niet zelf te gaan maken. IQ Online neemt graag al het werk voor jou uit handen; zowel op het gebied van On Page SEO als op het gebied van Off Page SEO. Hoe wijt dit doen? Hoe wij een dergelijk project aanpakken? En waar je rekening mee moet houden? Op die vragen vind je hieronder ook een pakkend antwoord!

  Onze SEO werkzaamheden

  Is het jouw grote droom om nóg meer klanten aan te gaan trekken? Dan is het internet daarvoor een ideaal hulpmiddel. Via het internet kun je immers een grote groep mensen aanspreken, waarbij je ook direct jouw concurrentie kunt verslaan. Als je dat voor elkaar wilt krijgen, is het dus zaak om met SEO optimalisatie aan de slag te gaan.

   

  Zoals hierboven al gesteld: het is niet aan te raden om zelf met deze optimalisatie aan de slag te gaan. Waarom niet? Omdat het een tijdrovende en specialistische klus is. Je moet echt weten waar je mee bezig bent, je moet hier echt veel tijd voor vrijmaken en je moet hier ook de juiste tools voor gaan gebruiken. Om de beste resultaten te behalen, is het mede hierom aan te raden om IQ Online in te schakelen.

   

  Maar, welke SEO werkzaamheden voeren wij zoal uit? Wij hebben de belangrijkste SEO werkzaamheden van ons op een rijtje gezet:

   

  • Technische SEO; Wij verbeteren en optimaliseren jouw website van A tot Z. Hierdoor voldoet jouw website aan de technische richtlijnen van Google, zodat jouw website op dit gebied in ieder geval geen ‘minpunten’ kan krijgen.
  • Zoekwoorden onderzoek: zoals hierboven al aangegeven, is de content op jouw website onwijs belangrijk. Deze content moet van een hoog niveau zijn én moet de juiste zoektermen bevatten. Welke zoektermen dit voor jouw onderneming/website moeten zijn? Dat zoeken wij voor jou uit aan de hand van een uitgebreid zoekwoorden onderzoek. Dit onderzoek vormt de basis van de content strategie voor jouw website.
  • SEO content: nadat wij het zoekwoorden onderzoek uitgevoerd hebben, dragen wij ook zorg voor de beste content. Wij creëren content die een daadwerkelijke meerwaarde gaat bieden voor Google én voor jouw website bezoekers. Deze content is uniek én waardevol.
  • Linkbuilding: ten behoeve van Off Page SEO gaan wij ook met linkbuilding aan de slag. Wij realiseren relevante en waardevolle links, waardoor Google meer en meer waarde aan jouw website gaat hechten. Zowel kwaliteit als kwantiteit staan hierbij centraal.
  • Conversie: als je eenmaal veel website bezoekers hebt, wil je deze bezoekers ook omtoveren tot klanten. Wij zorgen ervoor dat bezoekers op jouw website daadwerkelijk actie gaan ondernemen. Met andere woorden: wij verhogen de conversie van jouw website.
  • Rank Tracking: elke dag houden wij jouw website en de prestaties van jouw website bij. Hierdoor weten wij de progressie duidelijk in beeld te brengen en kunnen wij ook perfect bij blijven sturen.

   

  Bovengenoemde lijst met SEO werkzaamheden is slechts een kleine opsomming van alle werkzaamheden. Wij nemen in ieder geval al het werk voor jou uit handen en dragen zorg voor de prestaties van jouw website.

  Waarom zoekmachine optimalisatie uitbesteden een goed idee is

  Online vindbaarheid is voor elk bedrijf tegenwoordig van cruciaal belang. Is jouw website goed vindbaar op het wereldwijde web? Dan pluk je heir al snel de vruchten van. Is jouw website niet goed vindbaar? Dan komen veel mensen op de websites van jouw concurrenten uit, waardoor je de strijd met jouw concurrenten gaat verliezen. Wil je dit voorkomen? Wil je de strijd met jouw concurrentie juist gaan winnen? Dan is het aan te raden om zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan IQ Online.

   

  Als je zoekmachine optimalisatie aan ons uitbesteedt, ga je al snel van meerdere voordelen genieten. Het eerste voordeel is terug te vinden in de waarde van jouw website. Wij weten al op korte termijn jouw website waardevoller te laten worden, waardoor je op korte termijn al van een hogere ranking kunt genieten.

   

  Hier werken wij hard voor; alle tijd die wij in jouw website investeren, hoef je zelf niet meer in jouw website te steken. Dit betekent dat je meer en meer tijd aan jouw core business kunt besteden. Het voordeel hiervan? Je profiteert eigenlijk van een win-win situatie; jouw website wordt geoptimaliseerd en je houdt zelf meer tijd over voor datgene waar jij echt goed in bent!

   

  Daarnaast weten wij als geen ander waar we mee bezig zijn. Wij weten precies wat wel werkt én wat niet werkt. Ook weten wij precies waarom jouw concurrenten wel een hoge ranking hebben en jouw website op dit moment nog niet. Op basis van een analyse van jouw website kunnen wij daardoor al direct de juiste koers in gang gaan zetten.

   

  Hierbij is het goed om te weten dat wij de pijlen op zowel de korte- als op de lange termijn richten. Als jouw website eenmaal een hoge ranking verkregen heeft, is het zaak om jouw website te blijven optimaliseren. Het gezegde ‘stilstand is achteruitgang’ is absoluut van toepassing bij zoekmachine optimalisatie.

   

  Hierbij is het ook van belang dat de ontwikkelingen op de voet gevolgd worden én dat de nieuwste technologieën toegepast worden. Wij houden dit elke dag bij, waardoor wij elke dag in staat zijn om jouw website perfect te optimaliseren.

   

  Kortom: het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie brengt meerdere voordelen met zich mee. Graag zetten wij deze voordelen voor jou nog even op een rijtje:

   

  • Wij weten als geen ander wat wel werkt en wat niet werkt. Hierdoor zetten wij direct de juiste processen in gang, waardoor de resultaten al op korte termijn zichtbaar zijn.
  • Wij maken gebruik van de juiste tools en de juiste technieken.
   • Ook houden wij alle ontwikkelingen, technologieën en technieken nauwlettend in de gaten. Hierdoor kunnen wij continu ‘meedrijven’ met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.
  • Je hebt zelf geen omkijken meer naar jouw website. Hierdoor weet je veel tijd te besparen; deze tijd kun je vervolgens aan jouw core business besteden.
  • Je wordt voorzien van realtime tracking. Hierdoor zie je in één oogopslag welke vorderingen wij geboekt hebben en welke resultaten jou dit opgeleverd heeft.
  • Je bent verzekerd van een volledige ontzorging. Zoekmachine optimalisatie is een langdurig proces, is een tijdrovend proces en is een gespecialiseerd proces. Hoe prettig is het dat je dit allemaal uit kunt besteden aan een ware specialist?

  Wat kost het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie?

  Heb je naar aanleiding van bovengenoemde voordelen interesse om van onze diensten gebruik te maken? Dan ben je ongetwijfeld ook benieuwd naar het bijbehorende kostenplaatje.

   

  Het ‘lastige’ van zoekmachine optimalisatie is dat dit volledig maatwerk is. Mede hierdoor kunnen wij op voorhand geen vast bedrag noemen. Heb je interesse in onze diensten? Dan vragen wij je vriendelijk om contact met ons op te nemen.

   

  Wij horen graag jouw situatie aan, wij horen graag jouw wensen aan en wij voeren direct een analyse uit. Op basis van die analyse brengen wij een passend voorsteel uit. Een voorstel waarmee we jouw website naar de top in Google gaan brengen én waar je een marktconform tarief voor moet betalen. Wij zijn goed in ons werk én wij zijn niet de duurste. Wat wens je nog meer?

  SEO Uitbesteden?

  Wij voeren de zoekmachine optimalisatie met veel plezier voor je uit. Heldere communicatie, marktconforme tarieven en de best mogelijke resultaten zijn daarbij toepasselijke begrippen. Wil je direct jouw SEO uit gaan besteden? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en het bijbehorende kostenplaatje? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag met je in contact om jouw website naar een hoger niveau te gaan tillen.

  Google Analytics

  Meest Gestelde Vragen

  Wat is SEO?

   

  SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, of Zoekmachine Optimalisatie in het Nederlands. SEO is een belangrijk onderdeel van online marketing en staat voor het optimaliseren van je website waardoor jouw websitepagina hoger gaat scoren in het organische gedeelte van zoekmachines zoals Google.

  Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

   

  Bij SEO betaal je niet per klik, het organische gedeelte van Google wordt bepaald door meer dan 200 verschillende rankingfactoren. Het resultaat van SEO werkzaamheden zie je op de langere termijn terug.

   

  Bij SEA betaal je wel per klik. Aan de hand van de concurrentie en markt worden de kosten per klik betaald. Het resultaat van SEA is direct zichtbaar, indien je stopt met het betalen aan Google is het resultaat direct weer weg.

  Welke SEO werkzaamheden worden uitgevoerd?

   

  Het begrip ‘SEO’ is door de jaren heen danig uitgebreid. Wanneer we het tegenwoordig hebben over SEO is het dan ook zo dat het eigenlijk gaat om een verzameling van werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Het gaat hierbij kort samengevat om:

   

  1. Het technisch optimaliseren van de website(on page seo)
  2. Het schrijven van waardevolle teksten voor bezoekers
  3. Het verzamelen van waardevolle links door middel van linkbuilding(off page seo)